donderdag 12 september 2013

Open Monumentendag a.s. zaterdag 14 en zondag 15 september 4000 monumenten gratis bezoeken


gratis

Tijdens Open Monumentendag a.s. zaterdag 14 en zondag 15 september kun je meer dan 4000 monumenten door heel Nederland gratis bezoeken. In Zeeland kun je op zaterdag gratis de hele dag gebruik maken van het openbaar busvervoer en de Fast Ferries.

Luxe landhuizen, vergeten fabrieken, grootse kastelen en intieme boerderijtjes. Op Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, dit jaar met speciale aandacht voor het thema Macht & Pracht. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u de geschiedenis tot leven zien komen.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar dat afgelegen dorpje. Kijk op een van onze pagina’s voor de speciale activiteiten in de regio van uw keuze.

Ga naar de website om meer te weten over deze gratis actie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten