zaterdag 1 februari 2014

Vrijwel gratis vliegen of heel veel korting op uw ticket


gratis


Wachtlijst vliegen

Een alternatief? Pak je spullen en ga naar Schiphol. Meld je bij de balie van één of meer luchtvaart maatschappijen en schrijf je in op de wachtlijst. Als passagiers niet komen op dagen, dan mag jij tegen kostprijs vliegen. Je moet soms wel geduld hebben. Het kan best een paar uur duren voor dat er plaats is op een vlucht. Je inschrijven voor meerdere bestemmingen kan helpen. Bel voor vertrek verschillende luchtvaart maatschappijen, en vraag of zij werken met een wachtlijst.

KLM vindt het belangrijk dat het personeel ervaring heeft met het product wat ze aanbieden. Als je zelf enthousiast bent over het product van de organisatie, kan je ook met meer betrokkenheid je werk doen. KLM heeft een regeling voor haar personeel die hier in voorziet. Ze noemt dit Indien Plaats Beschikbaar, of kortweg IPB vliegen. Personeel met een KLM contract van een jaar of langer (dus geen uitzendkrachten), kunnen gebruik maken van deze regeling. De enige beperking is dat je pas na 6 maanden na aanvang contract, kan mee doen met deze regeling.

Eerlijk is eerlijk dan kan je wel tegen hele gunstige voorwaarden vliegen. Een retour ticket naar het Zuid Afrikaanse Kaapstad scheelt ruim 75% van de normale prijs. Onder de zelfde voorwaarden mag je ook nog 2 vrienden mee nemen. Ook zij krijgen door jou 75% korting. Zij willen je daarom te vriend houden en zijn misschien ook te vrede met 50% korting. Met andere woorden zij betalen net iets meer dan nodig. Daardoor is jouw ticket uiteindelijk gratis. Het mooiste is dat het in princiepen voor iedereen bereikbaar is, dus ook als je geen vliegend steward(ess) bent. Stel je bent monteur of boekhouder, dan is dit een kans in je eigen vakgebied. Kijk voor geschikte vacatures regelmatig op de KLM website.

Je wilt wel vliegen maar die wachtlijst zie je niet zo zitten? Overweeg dan eens om op feestdagen te vliegen. Met Pasen, kerst en oudjaar wil iedereen bij familie zijn. Dus die mensen gaan rond die tijd niet op reis of gaan daags voor kerst op reis. Je raadt het al, het vliegtuig is op 1e kerstdag praktische leeg. De luchtvaart maatschappij moet wel gewoon de kosten van personeel en brandstof door betalen. Dus ze hadden graag een voller vliegtuig. Wil jij ze helpen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten