donderdag 11 juli 2013

Gratis eten: Vrijdag 12 juli Langste Vegetarische Tafel op het museumplein in Amsterdam


Schuif op vrijdag 12 juli om 18.00uur gratis aan bij de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam en geniet van een heerlijke uitgebreid Griekse maaltijd.

Zin in lekker vegetarisch eten op een sublieme locatie? Meedoen om een nieuw record te vestigen? België (dat het huidige wereldrecord draagt) eens goed te verslaan? En bovendien, gezellig en gratis eten met vrienden in een open lucht-setting? Schuif dan 12 juli aan bij de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam en geniet van een heerlijke uitgebreide Griekse maaltijd.


Recordpoging
Voor het derde jaar organiseert de Vegetariërsbond De Langste Vegetarische Tafel. Dit jaar is de Tafel langer dan ooit tevoren. Maar liefst 360 meter, 150 tafels, 300 banken, rondom de prachtige vijver aan het Museumplein. Kom, deel en geniet!

In 2011 werd De Langste Vegetarische Tafel voor het eerst georganiseerd. Voor 200 mensen (wat we toen al behoorlijk vonden), creëerden we een lange tafel, op een mooie locatie, aan het Neude in Utrecht. Het doel van het evenement was om Nederland te laten proeven van de veelzijdige vegetarische keuken. Die missie vonden we zo geslaagd, dat we De Tafel in 2012 verplaatsten en groots uitpakten: Op het Museumplein in Amsterdam schoven toen maar liefst 800 mensen aan en smulden gezamenlijk van de heerlijkheden die onder leiding van Vekologisch chef Erik Wilschut waren bereid.
Maar ook daarvan zeggen we: dat kan beter! Dit jaar is daarom het streven om minimaal 1000 mensen gezamenlijk te laten smullen!

Wederom, op het Museumplein in Amsterdam. Samen. Omdat vegetarische eten zo lekker is. En goed voor het milieu.


En omdat België huidig recordhouder is (1000 mensen – Mechelen). En dat kriebelt, een beetje.


Ekoplaza
Om een wereldrecord zoals De Langste Vegetarische Tafel voor elkaar te boksen moet er veel gebeuren. Enig idee wat er aan ingrediënten nodig is voor 1000 eters? Hou je vast: 70 kg tomaten, 40 kg vega Gyros, 35 kg waspeen, 40 kg couscous, 55 kg komkommer, 60 bosjes peterselie, 40 kg olijvenbrood … en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als we het doen, dan doen we het ook goed natuurlijk! En wie kan ons beter helpen dan, jawel, Ekoplaza.

Ekoplaza levert als hoofdsponsor ál het eten. Alles! Tot aan het zout en de peper voor de smaakverrijking toe. Dankzij dit geweldige sponsorgebaar van Ekoplaza, kunnen we ook dit jaar deze culinaire maaltijd gratis aanbieden (Natuurlijk waarderen we een vrijwillige bijdrage, maar daarover later meer).

De Langste Vegetarische Tafel is dankzij Ekoplaza dit jaar bovendien van hoogwaardige, (bijna helemaal) biologische kwaliteit. Vers, smakelijk en puur. Als extra, er wordt 100% plantaardig gekookt en er is gedacht aan mensen met een lactose-intolerantie. Schuif maar aan zou ik zeggen!


Tafel sponsoren?
Wil je ook je naam of bedrijf verbinden aan dit duurzame, smakelijke evenement? Dat kan! We hebben een leuke en laagdrempelige aanbieding voor je: Voor 25 euro sponsor je al een tafel voor acht personen. Hiervoor krijg je een naamsvermelding en je mag de tafel een spreuk, een quote, een thema of een naam geven. Doen toch?

Voor jou een prachtige manier om je naam aan dit positieve evenement te verbinden, voor ons weer een bijdrage om alle kosten te dekken. Behalve het eten dat door Ekoplaza gesponsord wordt, maken we namelijk behoorlijke kosten voor de vergunning, het huren van de tafels en stoelen en we maken een heleboel reiskosten. Door het enorme aantal vrijwilligers bijvoorbeeld.


Meehelpen?

Over vrijwilligers gesproken, om het wereldrecord van De Langste Vegetarische Tafel succesvol te maken, zijn er veel mensen nodig. Heel veel. Ben jij goed in groenten snijden? Of wil je graag voor honderden mensen opscheppen? Iemand die nodig zijn spierballen nog moet trainen? Dan kunnen we je spierkracht als opbouwer en afbreker goed gebruiken! Kortom, we zoeken nog enthousiaste mensen voor diverse werkzaamheden. Help ook mee, om De Langste Vegetarische Tafel tot een fantastisch, recordsucces te maken.

Een eervolle vermelding willen we je overigens zeker niet onthouden: Vegadates, de datingsite voor vegetariërs, heeft wederom een aantal tafels gereserveerd, om deze culinaire avond van een liefdessausje te voorzien. Ben je single, zoekende, of wil je een gezellige date, laat dit dan een extra impuls zijn om aan te schuiven. De liefde zou zo maar eens op kunnen bloeien aan de Langste Vegetarische Tafel … Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Vegadates.


Praktische Info
En, begin je al zin te krijgen? Wij wel in ieder geval! We hebben nog een aantal praktische zaken en belangrijke punten voor je:


Het eten
Het menu van De Langste Vegetarische Tafel staat dit jaar in het teken van de Griekse keuken en wordt verzorgd door chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch. Het menu bestaat uit zowel warme als koude gerechten.
Er zijn twaalf opscheplocaties, hier worden de warme gerechten geserveerd. Vanwege de logistieke doorloop, vragen we je zo veel mogelijk voor 2 personen eten te halen. Bij de opscheppunten krijg je overigens ook je bord.
De koude gerechten staan al op de tafels. Kies een leuke tafel uit (ga vooral aan een sponsortafel zitten) en schep lekker op en geniet.


Menu Langste Vegetarische Tafel
• Vegetarische Gyros met Tzaziki (op soja basis) en authentieke Coleslaw
• Griekse Couscous met kikkererwtensalade (tomaat, komkommer, citroen, munt)
• Traditionele Chorjátiki Briám (typisch Griekse groenteschotel uit de oven)
• Olijvenbrood met verse auberginekaviaar (knapperig met een superlekkere dip)

Drinken
Er wordt een drankentent geplaatst waar je drinken haalt. Ook gaan er zo veel mogelijk vrijwilligers rond met drinken. Voor het drinken rekenen we overigens slechts 1 euro.


Toilet
Je kunt gebruik maken van de toiletten van café Cobra. Haal hiervoor een polsbandje bij de informatiebalie.


Vrijwillige bijdrage
De Langste Vegetarische Tafel is een gratis evenement. Maar, met een vrijwillige bijdrage zijn we natuurlijk enorm blij. Stel, iedereen geeft €7,50 voor de maaltijd, waar maar liefst 4 gerechten in zitten. Dan zijn alle kosten van De Langste Vegetarische Tafel gedekt. Dekken wij de tafel mooi voor je!


Wie Wat Waar
Wanneer: Vrijdag 12 juli 2013 - 18.00 uur
Wat: Recordpoging van De Langste Vegetarische Tafel. Tijdens de Langste Vegetarische Tafel krijg je je bord en de warme onderdelen van de maaltijd bij één van de 12 opscheppunten. De koude onderdelen staan op tafel en kun je zelf opscheppen.
Wie: Minimaal 1000, maximaal 1200 eters. 100% zeker zijn van een plaats? Reserveer via Vegadates.
Waarom: Laten zien hoe lekker en veelzijdig vegetarisch eten is
Waar: Vijver Museumplein - Amsterdam
Meer info: meld je aan voor de nieuwsbrief


Vervoer
Vervoer : Het is niet aan te raden auto’s bij het Museumplein te parkeren.
We adviseren gebruik te maken van de Park & Ride mogelijkheden in Amsterdam.

Openbaar Vervoer
Bus 26, 65, 66, 170, 172, 197
Tram 2 en 5 (halte Hobbemastraat)
Tram 12 (halte Concertgebouw)
Tram 7, 10 (halte Spiegelgracht)

Reserveren
Tot slot, reserveren hoeft niet en kan niet. Maar we vinden het enorm leuk als je laat weten dat je komt. Dat kan via het Facebook evenement of via hashtag #vegatafel. Wil je toch zeker zijn van een plaats? Dan kun je via Vegadates voor €7,50 een plaats reserveren. Dit kan via de site van Vegadates.

En wil je echt niets missen, bijvoorbeeld als eerste het volledige Griekse menu van de Langste Vegetarische Tafel in je mailbox ontvangen? Of op de hoogte blijven van de laatste ins en outs rondom deze heerlijke recordpoging, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Tot 12 juli!
- See more at: http://www.vegetariers.nl/agenda/vrijdag-12-juli-langste-vegetarische-tafel#sthash.joSYvV8N.dpuf

Ga naar de website om meer te weten over deze gratis actie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten