vrijdag 26 juli 2013

'Stap van de olifant af!' koffersticker en bagagelabel


Kom in actie voor olifanten: Teken je belofte en stap van de olifant af. Als beloning krijg je gratis een 'Stap van de olifant af!' koffersticker en bagagelabel.

Een onvergetelijke ervaring,’ aldus de reclameslogans van veel reisorganisaties. Helaas zijn olifantenritjes en -shows vooral voor de olifant zelf ‘onvergetelijk’. Jonge olifanten worden vaak dagenlang uitgehongerd, vastgebonden en afgeranseld om de wilskracht te breken.

Wanneer het dier voldoende is ‘afgericht’ en als toeristische attractie wordt ingezet, wordt het op gevoelige plekken geprikt om de laatste restjes verzet te breken. Buiten ‘diensturen’ ligt de olifant permanent aan de ketting. Een ‘onvergetelijke’ ervaring inderdaad.

Beloof daarom alleen nog olifantvriendelijk te reizen aan de hand van de

Olifantvriendelijke checklist:

• Olifantenshow? Niet doen! Olifanten ondergaan vaak wrede trainingen en zware lichamelijke en geestelijke mishandeling.

• Olifantenritje?Stap niet op! Je zou het niet zeggen, maar de rug van een olifant is te zwak om mensen te dragen.

• Olifant aan de ketting?Niet diervriendelijk! Olifanten staan vaak een groot deel van de dag en de hele nacht vast.

• Gebruikt de mahout een haak?Dierenmishandeling! De haak wordt gebruikt op gevoelige plekken om met pijn commando’s kracht bij te zetten.

• Worden olifanten gefokt?Alarm! Baby-olifantjes trekken bezoekers, maar de kans is erg klein dat ze ooit in het oerwoud worden vrijgelaten.

Hou je van olifanten? Bekijk ze dan alleen in een natuurlijke omgeving en stap van de olifant af.

Teken daarvoor!

Ga naar de website om meer te weten over deze gratis actie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten