maandag 11 februari 2013

Gratis online muziek luisterenVeel muziek is gewoon online te beluisteren: zonder MP3's te downloaden, en zonder een programma te installeren. Het enige dat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

Grooveshark
Zeer grote website voor online muziek. Je kan eenvoudig zoeken en direct afspelen. Om playlists te maken moet je je registreren. Het aanbod is breed, omdat het wordt geupload door gebruikers. Je kan ook zelf muziek uploaden naar Grooveshark, om overal te beluisteren via computer of mobiel.

Earbits
Mooie website waarbij je kan kiezen uit honderden muziekgenres. Na het kiezen toont Earbit bij het luisteren een grote foto en informatie over de artiest. Als een song je niet bevalt kun je doorklikken naar de volgende.

The Hype Machine
Deze website volgt honderden weblogs over nieuwe, alternatieve muziek. Songs worden direct afgespeeld.

Ivy FM
Ivy FM speelt nieuwe en klassieke songs mét videoclips, in verschillende genres. Leuk om nieuwe muziek en artiesten te ontdekken.

Musicovery
Musicovery is een originele website om te bladeren door muziekstijlen, en nieuwe muziek te leren kennen. Je kan songs sorteren op tijdperk en stemming: positive, dark, calm, energetic. Ook kun je een favoriete artiest intypen, waarna er een radiostation met vergelijkbare muziek wordt samengesteld.

PumpYouUp
Pompende techno, trance, dubstep en house van Indie labels en muzikanten. Je kan direct luisteren naar afspeellijsten en ook tracks downloaden.

Radio Reddit
Goede website voor alternatieve muziek, met live streams in verschillende genres, lijstjes en downloads.

the Sixty One
Website voor het ontdekken van nieuwe alternatieve muziek, waar de luisteraars bepalen wat "hot" is. Klik op de pijl rechts om iets nieuws te krijgen, of ga naar Explore - Moods voor muziek gesorteerd op stemming.

Spotify
Spotify is een Zweedse muziekaanbieder die ook in Nederland actief is. Het aanbod is groot: 10 miljoen tracks van grote én independent labels. Om te luisteren is het nodig om een programma te installeren. Hiermee kun je muziek van Spotify beluisteren, je eigen MP3's afspelen en playlists maken. Een gratis abonnement biedt 20 uur per maand online muziek luisteren. Er zijn betaalde abonnementen met meer opties, zoals toegang vanaf mobiele telefoons. Spotify heeft een aantal nadelen: het programma is zwaar, en bij een gratis abonnement wordt de muziek onderbroken door reclame.

Stereomood
Mooie internetradio die muziek biedt voor elke stemming, van 'sunday morning' tot 'let's party'.

uWall.tv
Een visuele muur van muziekvideo's om te browsen en nieuwe muziek te leren kennen.

We Are Hunted
Hitlijst voor alternatieve muziek op internet, om direct te luisteren naar songs die genoemd worden in blogs, forums en sociale netwerken.

Internet radio


Allradio | Belgie.fm
Direct luisteren naar populaire radiostations.

Fuzz
Luister naar radiostations in alle soorten en maten, samengesteld door DJ's. Je kan ook een eigen station aanmaken.

MyRadio
Direct luisteren naar 25 online radiostations, die aangepast worden aan je smaak. Je kan songs overslaan, en zien welke songs er op de playlist staan. Luisteren kan anoniem, door te registeren krijg je meer opties.

Presto
Presto maakt een radiostation op basis van je smaak. Na het opgeven van favoriete artiesten kun je direct luisteren naar een persoonlijke playlist. Je kan songs "wegstemmen" en ook luisteren naar muziekstations op genre. Presto bevat ook onbekende, alternatieve muziek. Ideaal om nieuwe muziek te leren kennen.

Radio+
Direct luisteren naar alle radiozenders van de VRT, en herbeluisteren van oude uitzendingen.

Soma FM
Kleinschalig alternatief radiostation uit San Francisco met handgeselecteerde muziek via 20 kanalen, waaronder ambient, electronica, dubstep en indie pop.

RadioTuna
Geef een genre op, en RadioTuna zoekt er online radiostations bij. Prima selectie, en direct afspelen.

Radiospelers


Chilirec
Chilirec is helemaal gericht op het opnemen van internetradio. Je geeft een muziekvoorkeur op - toplists of artiesten - en het opnemen start automatisch zodra een song langskomt op een radiostation. Je kan ook een selectie maken uit de lijst met honderden radiostations, bijvoorbeeld op bitrate. De opgenomen tracks worden opgeslagen als MP3, en het programma controleert zelf of songs al aanwezig zijn.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X.
Nederlands: Nee.
Gratis: Gratis basisversie.

Silent Fear
Radiospeler met 1000+ Nederlandse, Belgische en andere radiostations, waaronder veel hardcore. Je kan er ook mee opnemen. Deze radiospeler is ook online te gebruiken (dan kun je niet opnemen).
Platform: Windows (alle versies) met Windows Media Player.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

LiveRadio - een toolbar voor de browser met Vlaamse radiostations.
Platform: Internet Explorer of Firefox.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten